Posar-se al lloc de l’altre

LA REUBICACIÓ EMPÀTICA COM A EINA PER SENTIR COM L’ALTRE

reubicacio%CC%81.jpg


Coneixem realment com se senten les persones amb les que tractem en el nostre dia a dia? I aquelles persones amb les que treballem? I, si la nostra feina consisteix en fer un servei a terceres persones, sabem com se senten aquestes persones per qui treballem? Els clients? Els pacients? Els residents? Els familiars?

En la feina diària ens hem de relacionar amb moltes persones, companys, pacients, familiars, etc. i les relacions que establim amb totes aquestes poden, i han de ser, de formes molt diferents. Amb totes elles és important ser efectiu i precís en la feina però, en qualsevol cas, mai ens podem oblidar que amb qui establim relació és amb persones. Persones que tenen les seves pròpies circumstàncies, els seus maldecaps, les seves situacions particulars i les seves expectatives del que els podràs aportar. És important que cadascú de nosaltres es cuidi de les seves pròpies circumstàncies i del seu propi benestar per poder treballar en condicions òptimes, però, de la mateixa manera, no podem oblidar que els altres també són persones complexes i úniques, a qui hem de tractar de forma absolutament personal.

Però, sabem exactament com se senten les persones per qui treballem? Una bona manera de saber com reben els altres el tracte que els donem és preguntar-los, demanar-los si se senten a gust amb el nostre tracte. Una altra bona manera és mirar de posar-nos al seu lloc. Aturar-nos un moment abans d’accionar, de relacionar-nos amb algú, i pensar com voldríem nosaltres que ens tractessin en les circumstàncies en que es troba l’altre, sobretot amb aquelles persones que es troben en una situació molt diferent a la nostra.

Una altra bona eina per posar-nos a la pell de l’altre és la teatralització. El teatre ens permet posar-nos a la pell de qualsevol altra persona, i fins i tot veure’ns a nosaltres mateixos encarnats en un altre. D’aquesta manera es fa més fàcil entendre la situació dels companys, pacients, clients que ens envolten, i també de reconèixer com ens veuen els altres. Mitjançant la teatralització, no només es fa possible entendre la situació de l’altre, sinó viure-la i sentir el que l’altre sent. És una molt bona manera d’entendre com ens hem de relacionar amb els altres posant-nos al seu lloc.

Si us interessa treballar la Reubicació Empàtica poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@dignetik.com

Un article de Clara Manyós